Geschikte panfluiten

Heb je nog geen panfluit? Koop altijd een panfluit in overleg met je docent!

 • Ton Jansen panfluiten

  Deze fluiten zijn gemaakt van bamboe, waarvan een gedeelte van Tonkin. De fluiten spreken goed aan en zijn helder van klank. Wanneer u besluit een Ton Jansen panfluit aan te schaffen, doe dat dan graag in overleg. De docente weet het beste welke Ton Jansen fluit het meest geschikt is voor u.

  Preda panfluiten

  Dit is de duurste maar ook de panfluit die met de meeste zorg is gebouwd. De fluit is vaak stabiel van klank. Echter, wanneer u besluit een Preda panfluit aan te schaffen, doe dat dan in overleg met de docente, dat voorkomt een mis-match.


  Gibonus panfluit

  Wanneer u een panfluit wilt aanschaffen die laag is in prijs, maar waarbij de prijs / kwaliteit verhouding heel goed is, raad ik u een Gebonus panfluit aan. Deze fluit is goed voor de eerste jaren dat u panfluit speelt. Daarna is het raadzaam een betere panfluit aan te schaffen.

  George Gheorgescu

  Deze panfluiten zijn bezonder geschikt om volksmuziek op te spelen, en dan met name Balkanmuziek. Deze fluiten zijn misschien niet heel geschikt voor beginners, omdat ze een goede techniek vereisen om een goede klank te krijgen.