• Biografie
  • Panfluitdocent
  • Duo Jannemieke & Henske
  • Duo Alisa & Henske
  • Methode

Biografie

Henske van der Weerd (1987) Bachelor of Music, juni 2011 Op jonge leeftijd begon ze al met muzikale activiteiten, zoals blokfluitspelen, orgelspelen en zingen op verschillende zangkoren. Toen ze elf was, kocht ze haar eerste panfluit en op 12-jarige leeftijd ging ze op les bij Gerard Rijken van Olst aan de muziekschool Quintus in IJsselmuiden en Kampen. Na de HAVO besloot Henske naar het conservatorium in Zwolle te gaan. Daar heeft ze Docent Muziek gestudeerd met bijvak panfluit bij Liselotte Rokyta-Fennema.

Na drie jaar vervolgde ze haar panfluitstudie door hoofdvak panfluit te gaan studeren aan het conservatorium van Amsterdam. Daar studeerde ze bij Matthijs Koene. Naast lessen van Matthijs heeft ze lessen gevolgd bij de blokfluitisten Jorge Isaac en Paul Leenhouts. In juni 2011 heeft ze haar Bachelor of Music gehaald. Daarnaast heeft Henske deelgenomen aan diverse masterclasses bij Nicolae Pirvu, Vasile Raducu en Michel Tirabosco. Ook heeft ze een tijdje gespeeld in een Roemeens ensemble o.l.v. Mihai Scarlat. Als afsluiter hiervan is Henske met o.a. Mihai Scarlat naar Roemenië geweest om daar het land met haar kunst en cultuur te ontdekken.

Actueel

Henske geeft vanaf haar 15e jaar panfluitlessen. Ze heeft een grote lespraktijk in Dordrecht. Ook geeft ze panfluitles aan de muziekschool in Krimpen aan den IJssel. De laatste jaren heeft ze ervaring opgedaan met het begeleiden van koren en met het samenspelen met verschillende instrumentalisten. Zo speelt Henske geregeld samen met Alisa van Dijk, viool.

Panfluitdocent

Inmiddels heeft Henske ruime ervaring opgedaan in het lesgeven. Vanaf haar 15e geeft ze panfluitlessen op diverse plekken. Nu ze woont in Dordrecht geeft ze les in haar thuis-praktijk. Ook is ze verbonden aan de Muziekschool in Krimpen aan den IJssel.

Duo Jannemieke & Henske

Jannemieke en Henske zijn sinds november 2015 een duo op de gitaar en de panfluit. Ze hebben inmiddels hun debuut gemaakt in een concert in Moordrecht. In de komende tijd zullen er meer concerten worden gepland. Henske en Jannemieke spelen vooral klassieke muziek, van Dowland tot hedendaags.

Het duo is te boeken voor een muzikale opleuking bij exposities, feestjes, huwelijken enz. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Duo Alisa & Henske

Alisa en Henske zijn sinds augustus 2016 een duo op viool en de panfluit. Ze spelen samen met diverse organisten. Alisa en Henske kunnen een afwissend repertoire laten horen.

Ze zijn samen te boeken om een concert te geven, maar ook kunnen ze ingezet worden om bij een koor te spelen. Ook kunnen ze samen een concertje gegeven, denk dan aan het spelen bij bruiloften en andere feestelijke gebeurtenissen.

Methode

Sinds dit jaar is Henske begonnen met het maken van haar eigen panfluitmethode. Het materiaal van deze methode wordt uitgebreid getest door diverse leerlingen. Wanneer de methode voltooid is, zal deze uitgegeven gaan worden.